NATURECANOVA TRAJNOSTNA PRIHODNOST

Trajnost
Program

Pri podjetju Naturecan spremljamo vse naše izdelke na vseh stopnjah njihovega življenjskega cikla - od semena konoplje do končnega izdelka, ki ga dostavimo na vaš dom.

V tem procesu je naše poslanstvo zmanjšati ogljični odtis in se vrniti naravi.

Smo pa šele na začetku naše trajnostne poti. Ker se družba in tehnologija še naprej razvijata, se bomo trudili izboljšati, kjer koli lahko.

Če nam lahko pomagate, nas kontaktirajte: support-si@naturecan.com

NAŠA MISIJA

Do leta 2022 postanite ogljično nevtralni

KLIMATSKO DELOVANJE

Za vsako naročilo posadimo drevo

V Naturecanu se zavedamo, da je naše zdravje odvisno od zdravja planeta. Zato se vrnemo naravi, kjer je to mogoče, in za vsako oddano naročilo posadimo drevo.

Zakaj?

Sadimo drevesa, ker so bistvena orodja za blažitev globalnih podnebnih sprememb in izgube biotske raznovrstnosti.

Kljub ekološkemu pomenu, na svetu letno posekajo več kot 15 milijard dreves. V Keniji, na Madagaskarju in v Mozambiku sadimo drevesa, da bi pomagali odpraviti krčenje gozdov in se spopadamo s skrajno revščino, tako da pomagamo preživetje lokalnih skupnosti.

Product image
Product image

NAŠ PARTNER

Projekt pogozdovanja Eden

Da bi dosegli naš cilj, posaditi eno drevo na naročilo in pomagati tisočem ljudi v skrajni revščini, smo sodelovali pri projektu pogozdovanja Eden.

Njihova shema "Zaposli, da posadi" daje članom lokalne skupnosti življenjsko pomemben dohodek, ki jim omogoča nakup bistvenih dobrin, kot so hrana, zavetišča, oblačila in zdravila.

NAŠI PARTNERJI

CarbonClick

Na naši strani »Košarica« ste morda opazili logotip »CarbonClick« skupaj z informacijami o načinih, na katere nam lahko pomagate zmanjšati ogljični odtis vašega nakupa.

Z izbiro te možnosti nam boste pomagali zmanjšati ogljični odtis in prispevali k številnim okoljskim projektom, med drugim:

- Projekt Avoided Forest Conversion ob reki Pungo, Južna Karolina, ZDA - Koridor za biotsko raznovrstnost Yarra Yarra, Perth, Avstralija - Ohranjanje naravnih gozdov Arawera, Taranaki, Nova Zelandija

Več informacij

Kako deluje CarbonClick

01

DODAJTE IZDELEK

Once you’ve explored our site, go to your desired product and click 'Add to Cart'. Before you check out, have another look around to see if there's anything else you'd like to add.

02

NA POTI V KOŠARICO

Ko dodate vse svoje izdelke, pojdite na našo stran 'Košarica' s klikom na ikono košarice na vrhu spletnega mesta.

03

CARBONCLICK

Na strani »Košarica« boste videli gumb za ogljični odtis. Ko kliknete na to, boste lahko spremenili tudi količino zmanjšanja emisij ogljika, da nam boste dodatno pomagali rešiti planet! 🌍

CO2 nevtralno spletno mesto

V podjetju Naturecan želimo zmanjšati ogljični odtis in vrniti naravi, kjer koli je to mogoče.

Trajnostno ravnanje je bilo vedno ena naših najvišjih prioritet in nenehno si prizadevamo zmanjšati vpliv našega delovanja na okolje.

Zato sodelujemo z “CO2 Neutral Website”, globalno podnebno pobudo, ki nevtralizira emisije ogljika našega spletnega mesta.

To partnerstvo nam omogoča, da sodelujemo pri nujnem zmanjšanju svetovnih emisij toplogrednih plinov za ustvarjanje čistejše in bolj zelene prihodnosti.

Product image

NAŠE DONACIJE

500 £ na mesec za WLT

World Land Trust  je od ustanovitve leta 1989 financiral partnerske organizacije po vsem svetu, da bi ustvarili rezervate in trajno zaščitili habitate in prosto živeče živali..

Do danes je WLT pomagal zavarovati več kot 881.000 hektarjev ogroženega habitata v 20 državah.

Več informacij

NAŠI CILJI

Kako pomagamo in naše stalno delo

01

NARAVNE KAKOVOSTNE SESTAVINE

Vsa naša konoplja se goji v ZDA pod strogo nadzorovanimi pogoji in preizkuša na enem izmed najbolj reguliranih trgov na svetu.

02

PAKIRANJE KONOPLJE

Trenutno spreminjamo vso embalažo v reciklirano in trajnostno embalažo iz konoplje.

03

WORLD LAND TRUST

Mesečno prispevamo 500 funtov v mednarodno dobrodelno organizacijo World Land Trust, ki ščiti najbolj biološko pomembne in ogrožene habitate na svetu.

NAŠ NAPREDEK

Naša trajnostna zgodba

01

NA OSNOVI RASTLIN

Trenutni status:
85% naših izdelkov je rastlinskega izvora.

Naslednji cilj:
90% veganskih izdelkov do konca leta 2021.

02

EMBALAŽA, KI SE LAHKO RECIKLIRA

Trenutni status:
Skupaj je 30% naše embalaže (in 100% naše embalaže tinktur) v celoti reciklirano.
Naslednji cilj:
50% embalaže, ki jo je mogoče v celoti reciklirati do konca leta 2021.

03

WORLD LAND TRUST

Trenutni status:
500 funtov na mesec.

Naslednji cilj:
Povečati donacije v skladu z rastjo podjetja.

NAŠ NAPREDEK

Višanje ciljev

01

DOSTAVA IZDELKOV BREZ CO² DO 2022

Do leta 2022 želimo popolnoma ukiniti celoten ogljični odtis.

02

PLASTIČNI ODPADKI

Plastični odpadki v oceanu so velik problem. Trenutno raziskujemo načine, kako lahko pomagamo. Več informacij bo na voljo tukaj, ko jih bomo dali na voljo za skupno rabo.

03

STALNO VREDNOTENJE

Še naprej bomo iskali različne načine, kako lahko naši zaposleni in stranke pomagajo. Tudi majhne spremembe, na primer prehod iz plastičnih razpršilnikov za umivanje rok na kose mila, lahko sčasoma močno vplivajo.

NAŠ PRISPEVEK

Čiščenje obale

Navdušeni smo bili, da smo se združili z Mindful Chefom zaradi njihove neverjetne pobude za čiščenje obale. Septembra smo se odpravili na lokalno plažo, da bi zbrali čim več plastike in smeti.

Dogodek je potekal v partnerstvu z Marine Conservation Society (MCS) v okviru The Great British Beach Clean, z veseljem smo sodelovali in naredili nekaj za planet.

Plastika ni samo škodljiva za morsko življenje; onesnažuje tudi naše plaže, parke in reke. Če dodamo 300 milijonov ton plastičnih odpadkov, ki jih proizvedemo vsako leto, se je med pandemijo koronavirusa močno povečalo število plastičnih odpadkov za enkratno uporabo, zaradi olajšanja omejitev zapiranja v Združenem kraljestvu pa je v lepotnih salonih ostalo veliko odpadkov po vsej državi. Zato je bilo letošnje čiščenje obal še posebej pomembno.

Ta dan je množica 1.796 ljudi, med njimi Naturecan, prostovoljno pomagala pri čiščenju britanskih plaž. Skupno je bilo zbranih 34.000 litrov smeti - kar ustreza 68.000 plastičnim steklenicam - zbranih na 347 lokacijah.

To nameravamo ponoviti zelo kmalu v prihodnosti, zato bodite pozorni na e -pošto in objave v družabnih omrežjih, če se želite vključiti.

Founder image